Geplaatst door Robert Ingrediënten: Stukjes zalm Rode ui Citroen kapertjes Kruidenmix Falafel Olijfolie Aluminiumfolie Zout Bereidingswijze: Snij de zalm in stukje van 2 bij 3 cm. En snij 1 rode ui in midden grote stukjes en verdeel deze over de zalm. Rasp de citroen en verdeel de stukjes over de zalm. Strooi Falafel kruiden, kappertjes
Lees verder »Gegrilde kipfilet met Bourguignon kruiden
Geplaatst door Robert Ingrediënten: Kipfilet Olijfolie Knoflook Kruidenmix Bourguignon naar smaak Zout Witte Peper gemalen Bereidingswijze: Kipfilet bestrooien met Bourguignon kruiden, knoflook in stukjes hakken en eroverheen strooien. Hierover heen olijfolie gieten en het liefste een uur of 2 laten intrekken. Voordat de kipfilet op de BBQ gaat nog wat zout er peper na smaak
Lees verder »Kip Kerrie met Italiaanse roerbakgroenten
Geplaatst door Karel Ingrediënten voor 4 tot 6 personen 50 gram boter of vloeibare boter 1000 gr kippendijen in blokjes gesneden 250 ml kookroom 2 x 400gr. Italiaanse roerbakgroenten 2 tl knoflook gestampt 2 el Kerriepoeder Madras 1 el bloem 1 liter water 4 kippenbouillon blokje maïzena zout naar smaak zwarte peper naar smaak Bereidingswijze:
Lees verder »Spaanse gehaktballetjes met kruidige rijst
Geplaatst door Casper Ingrediënten voor 2 tot 4 personen 300 gr rundergehakt 1 ei 1 kleine ui 2 el paneermeel 2 mespuntjes knoflookpoeder 1 el peterselieblaadjes 1 rode paprika 1 blikje tomatenblokjes 2 dl kippenbouillon zwarte peper naar smaak zout naar smaak Bereidingswijze: Meng het gehakt met paneermeel, ei, 1 mespuntje knoflookpoeder, peterselieblaadjes en zout
Lees verder »Hollands Stoofpotje
Geplaatst door Karel Ingrediënten voor 4 tot 6 personen 50 gram boter 1000 gr runderriblappen in blokjes gesneden 2 x 400 gr Hollandse Roerbakgroente 1½ liter water 70 gr bloem 1 rundvleesbouillon blokjes ½ liter rode wijn 2 tot 3 eetlepel BBQ marinade (ca. 25 tot 30 gram) Bereidingswijze: Los het rundvleesbouillon blokje op in
Lees verder »Kip Kerrie met gele rijst
Geplaatst door Casper Ingrediënten voor 2 tot 3 personen 50 gram boter 400 gr kipfilet in blokjes gesneden 100 ml kookroom 100 gr taugé 4 st lente-uitjes in ringen gesneden 2 teentjes gesnipperde knoflook of 1 tl knoflook gestampt 3 tl Engelse kerriepoeder 200 ml water 1 kippenbouillon blokje 1 tl kurkuma maïzena zout naar smaak zwarte
Lees verder »Shoarma Kapucijnerschotel
Geplaatst door Karel Ingrediënten voor 2 à 3 personen: 500 gr half om half gehakt 1 blik kapucijners 800 gr – uitlek 530gr 1 rode paprika in kleine reepjes gesneden 1 gele paprika in kleine reepjes gesneden 1 ui gesnipperd 1 tot 1½ el Mix voor Shoarma Geel Bereidingswijze: Maak de kapucijners op een laag
Lees verder »Indonesische roerbak met Fusilli
Geplaatst door Karel Ingrediënten voor 2 personen: 400 gr Procureurlapjes in blokjes gesneden 400 gr Indonesische wok groente 200 gr Fusilli 3 tot 4 el Roerbakmix Indisch Bereidingswijze: Maak de Fusilli in ruim kokend water beetgaar en afgieten. Verhit boter of vloeibare boter in wok en bak het vlees in 3 minuten rondom bruin. Voeg
Lees verder »Mexicaanse Fajita ovenschotel
Geplaatst door Casper Ingrediënten voor 2 personen: 400 gram kipfilet in blokjes geneden 1 paprika 1 ui 1 prei 1 blikje Mexico groentenmix 1 zak tortillachips nacho geraspte kaas 100 g crème fraîche 1 à 1½ el Mix voor Tex-Mex 100 ml water Bereidingswijze: Snij de ui fijn. Verhit boter of olie in koekenpan of
Lees verder »Hachee
Recept geplaatst door Karel Ingrediënten voor 4 tot 6 personen 100 gram boter of vloeibare boter 1200 gr runderriblappen in blokjes gesneden 1600 gr uien in grote stukken gesneden 2 el Mix voor Hachee (ca. 20 tot 24 gr) Bereidingswijze: Verhit boter in braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin. Voeg 1 eetlepel Mix
Lees verder »