Spaanse gehaktballetjes met kruidige rijst

spaanse gehaktballetjes

Geplaatst door Casper

Ingrediënten voor 2 tot 4 personen
300 gr rundergehakt
1 ei
1 kleine ui
2 el paneermeel
2 mespuntjes knoflookpoeder
1 el peterselieblaadjes
1 rode paprika
1 blikje tomatenblokjes
2 dl kippenbouillon
zwarte peper naar smaak
zout naar smaak

Werkwijze:
Meng het gehakt met paneermeel, ei, 1 mespuntje knoflookpoeder, peterselieblaadjes en zout en zwarte peper naar smaak toevoegen. Maak hiervan kleine balletjes. Bak de balletjes rondom bruin.
Voeg dan fijngesneden sjalot, 1 mespuntje knoflookpoeder, in blokjes gesneden paprika en de tomatenblokjes toe en bak dit ongeveer 5 minuten mee. Schenk er 2 dl kippenbouillon bij en laat minstens 20 minuten pruttelen.

Maak daarna de

KRUIDIGE RIJST

250 gr rijst
1 kopje doperwten (diepvries)
1 rode ui, gesnipperd
1 mespuntje kruidnagelen gemalen
1 tl gemberpoeder
1 mespuntje nootmuskaat gemalen
1 mespuntje kaneel gemalen
1 mespuntje kardamom gemalen
zwarte peper naar smaak
zout naar smaak
klontje boter

Bak ui glazig. Voeg kruidnagelen, gember en nootmuskaat toe, bak 2 minuten mee. Giet dit mengsel bij het water en de rijst en laat 10 minuten koken. Giet af, roer kaneel, kardamom erdoor en zwarte peper en zout naar smaak toevoegen. Laat 10 minuten rusten met deksel op de pan. Voeg er dan een in emulsie van boter en in water gekookte doperwten aan toe.

Deel dit bericht