Geplaatst door Casper
Ingrediënten voor 2 tot 3 personen
50 gram boter
400 gr kipfilet in blokjes gesneden
100 ml kookroom
100 gr taugé
4 st lente-uitjes in ringen gesneden
2 teentjes gesnipperde knoflook of 1 tl knoflook gestampt
3 tl Engelse kerriepoeder
200 ml water
1 kippenbouillon blokje
1 tl kurkuma
maïzena
zout naar smaak
zwarte peper gemalen naar smaak
Bereidingswijze:
Bak knoflook en lente-ui op matige warmte. Voeg de kip toe en bak rondom bruin.Voeg kerriepoeder toe en schep goed om. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg het water toe. Laat 10 minuten sudderen onder af en toe roeren. Voeg kookroom toe en roer goed door. Als de saus te dun is, voeg maïzena toe. Kook de taugé even mee. Eventueel op smaak brengen met zout en zwarte peper gemalen. Serveer met rijst, gekookt in water waaraan kurkuma en zout is toegevoegd.