Marokkaanse Lamsstoofpot met pruimen

Marokkaans

Geplaatst door hobby-kok Fred

Ingrediënten voor 4 tot 6 personen
1 kg Lamsschouderlappen (in blokjes gesneden)
750 ml water
1 el Kruidenmix Ras El Hanout
30g Uiensnippers grof
1 tl Knoflook Granulaat
50g Boter
200g gedroogde pruimen zonder pit
1½ bouillonblokje (rundvlees)
1 citroen

Bereidingswijze
Meng de uiensnippers, kruiden, knoflook, bouillonblokje en citroensap aan met het water en laat het minstens een half uur staan. Bak het lamsvlees al omscheppend bruin in een pan met weinig boter. Voeg de ingevochte kruiden/groente toe en breng het al roerend aan de kook. Laat het 1½ uur, met de deksel op een kiertje, onder regelmatig roeren zachtjes sudderen. Voeg de pruimen toe, roer goed en laat het nog een ½ uur met deksel op een kiertje onder regelmatig roeren zachtjes sudderen. Op smaak maken met kruiden, zout en binden met maizena. Lekker met rijst of couscous.

Deel dit bericht