Kip Kerrie met Italiaanse roerbakgroenten

Kip Kerrie

Geplaatst door Karel

Ingrediënten voor 4 tot 6 personen
50 gram boter of vloeibare boter
1000 gr kippendijen in blokjes gesneden
250 ml kookroom
2 x 400gr. Italiaanse roerbakgroenten
2 tl knoflook gestampt
2 el Kerriepoeder Madras
1 el bloem
1 liter water
4 kippenbouillon blokje
maïzena
zout naar smaak
zwarte peper naar smaak

 

Bereidingswijze:

Los kippenbouillon blokjes op 1 liter heet water. Bak de kippendijen rondom bruin. Voeg kerriepoeder Madras, knoflook gestampt, bloem toe en roer goed. Voeg Italiaanse roerbakgroenten toe en bak dit 10 minuten mee onder af en toe roeren. Voeg de kippenbouillon toe breng geheel zakjes aan de kook. Laat 5 minuten sudderen en voeg dan de kookroom toe en roer goed. Als de saus te dun is, voeg dan maïzena toe. Eventueel op smaak brengen met zout en zwarte peper.

Deel dit bericht