Boeuf Bourguignon met rijst

Boeuf Bourguignon

Geplaatst door Karel

Ingrediënten voor 4 tot 6 personen
50 gram boter
1000 gr runderriblappen in blokjes gesneden
400 gr wortel in plakjes gesneden
400 gr. champignons in plakjes gesneden
4 stuks uien in halve ringen gesneden
80 gr bloem
2 rundvleesbouillon blokjes
1 liter water
½ liter rode wijn
1½ tot 2 el. Bourguignon kruiden 

Bereidingswijze:
Los 2 rundvleesbouillon blokjes op in 1 liter heet water. Verhit boter of vloeibare boter in braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin. Voeg ui, wortel en champignons toe en even mee bakken. Bestrooien met bloem en roer goed. Voeg de Boeuf Bourguignon kruiden, rode wijn en runderbouillon toe,  roer goed.  Laat het gerecht 1½ tot 2 uur met de deksel op een kiertje onder regelmatig roeren zachtjes sudderen. Serveren met rijst.

 

 

Deel dit bericht