Overheerlijke Tikka Masala!

Tikka Masala

Geplaatst door José Taiwan

Vandaag eens de Tikka Masala kruiden uitgeprobeerd! Was erg lekker, en heb zelf nog naanbrood er bij gekocht.

Benodigdheden voor vier personen:
600 gram kipfilet (of kippendijen)
Rijst (koken naar wens)
65 gram Creme Fraiche
3 el. Tikka Masala kruiden
1 Ui
2 Teentjes knoflook
1 Rode paprika
300 gram Tomaten uit blik
Naanbrood

Snij de kip, de paprika, en ui in kleine stukjes. Ik gebruik zelf een rijstkoker, maar anders zet je ook alvast een pannetje met water op het vuur voor de rijst. Doe de kip in een bak en voeg een eetlepel olie toe, en vervolgens drie grote eetlepels met Tikka Masala kruiden. Hoe meer je er in doet hoe scherper het wordt. Bak de kip in een wokpan en voeg de paprika en ui ook toe en bak dit een aantal minuten mee. Voeg vervolgens de 300 gram tomaten uit blik toe, en daarna de 65 gram Creme Fraiche. Als dit samen is gevoegd en het is doorgekookt, kun je de saus proeven. Als je het te scherp vindt kun je wat Creme Fraiche toevoegen. Je kunt het natuurlijk ook op smaak brengen met meer Tikka Masala kruiden en een snufje zout! Wanneer de kip, paprika, de ui en de saus een geheel is kun je twee geperste tenen knoflook toevoegen en dan op zacht vuur laten doorsudderen. Je kunt nu het naanbrood in de tosti ijzer/oven doen, eerst de buitenkanten een beetje nat maken. Dit hoeft maar twee minuutjes in de tosti-ijzer/oven.

Vervolgens de rijst op het bord serveren, samen met de Tikka Masala en afmaken met het naanbrood. Eet smakelijk!

Deel dit bericht