Kalkoen uit de oven

kalkoen uit de oven

Geplaatst door Hobby-kok Fred

Ingrediënten:
Hele kalkoen (gewicht naar keuze)
Mix voor Kalkoen (20 tot 25 gram per kg kalkoen)
200 gram boter

Bereidingswijze:
Laat de kalkoen op kamertemperatuur komen en weeg de kalkoen. Verwarm de oven voor op 165 graden en pas de oventijd aan op het gewicht van de kalkoen. Reken ca. 1 uur oventijd voor 1 kg kalkoen.  Smelt de boter in een steelpan en laat de boter afkoelen. Smeer de kalkoen rondom in met de gesmolten boter en vervolgens de kalkoen rondom luchtig bestrooien of inwrijven met Mix voor Kalkoen. Leg de kalkoen in een braadslede met de borst naar beneden en zet deze in het midden van de oven. Bedruip de kalkoen iedere 30 minuten met het braadvet en keer de kalkoen na 1½ uur oventijd om. Controleer de kalkoen regelmatig of deze gaar is. Hiervoor kun je ook een oventhermometer gebruiken. Steek deze in het midden van de borst. De kerntemperatuur moet dan 78 graden zijn. Als de kalkoen gaar is uit de oven halen en 15 minuten laten rusten onder aluminiumfolie.

 

Deel dit bericht