Geplaatst door Hobby-kok Fred
Ingrediënten voor 3 tot 4 personen
100 gr boter of vloeibare boter
2 el. olijfolie
400 gr Risottorijst
400 gr Eekhoorntjesbrood (vers of gedroogd) andere soort champignons mag ook
1 st. Ui
1,2 ltr water
2 st. Kippenbouillon blokjes
1 el. Kruidenmix Risotto
Bereidingswijze:
Snij ui in ringen en champignons in partjes. Brengen water aan de kook en los hierin de kippenbouillon blokjes op. Verhit wat boter en olijfolie in de pan en fruit de ui. Als de ui glazig is voeg de rijst al roeren toe. Bak dit 1 à 2 minuten tot alle korrels glanzen. Voeg de hete bouillon geleidelijk aan toe en laat de risotto al roerend zachtjes koken. Als de risotto bijna gaar is verhit overige boter in pan en bak hierin de champignons gaar. Voeg de champignons al roerend aan de risotto toe en breng de risotto op smaak met Risotto kruiden.